1. Užtikrina maisto gaminimą pagal nustatytas ir patvirtintas normas ir valgiaraštį, maisto išdavimą laiku, įsitikina gautų produktų kokybe;
2. Planuoja pagalbinio virtuvės darbininko, maisto dalintojo darbą. 3. Užtikrina švarą, tvarką, tinkamą sanitarinę būklę virtuvėje, vadovaujantis higienos normomis ir taisyklėmis. 4. Nustato tinkamą naudojamų orkaičių, keptuvių, kepimo krosnelių ir kitos maisto gaminimo įrangos temperatūrą. 5. Prižiūri, kad šaldytuvai, kuriuose laikomi maisto produktai, nebūtų paliekami atidaryti; 6. Pildo savikontrolės žurnalus. 7. Turi atitinkamą kiekį indų, virtuvės inventoriaus ir saugo juos nuo gedimo. 8. Turi valgiaraštį, svarstykles, maisto išdavimo knygą.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.