Virėjas atlieka šias funkcijas: patiekalų, kulinarinių gaminių paruošimui naudoja tik tuos maisto produktus ir žaliavas, kurie atitinka jų kokybę reglamentuojančių dokumentų reikalavimus; nenaudoja maisto produktų su pasibaigusiu galiojimo terminu; *produktus ir žaliavas neša tvarkingoje taroje, jos neperkraunant; pjausto žalius, virtus produktus ant lentelių, kurios turi būti atitinkamai sužymėtos; produktus laiko šaldytuvuose, kurie turi būti švarūs ir laiku atitirpdyti nuo sniego dangos; planuoja valgiaraščius, ruošia maisto produktus ir gamina patiekalus; tikrina maisto kokybę;sveria, matuoja ir maišo ingredientus, vadovaujantis receptais ir asmeniniu suvokimu; nustato tinkamą naudojamų orkaičių, keptuvių, kepimo krosnelių ir kitos maisto gaminimo įrangos temperatūrą; prižiūri, kad maisto produktų šaldytuvai nebūtų paliekami atidaryti; naudoja, valo ir prižiūri virtuvės įrangą ir darbo vietą.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.