Virėjas privalo: žinoti, mokėti ir išmanyti kvalifikacinius reikalavimus: norminius ir teisinius gamybos technologijos aktus; gaminių konstrukciją ir produktų sudėtį;
pagrindinius technologijos įrengimus ir jų darbo principus; žaliavų, medžiagų, paruoštos produkcijos technologinius reikalavimus; technologinius procesus ir gamybos režimus; saugos ir sveikatos darbe, elektrosaugos, priešgaisrinės apsaugos, higienos reikalavimus; nustatyti darbų vykdymo eiliškumą, produkcijos gamybos maršrutą ir operacijų atlikimo tvarką; kontroliuoti technologinę drausmę ir teisingą įrengimų eksploatavimą; gaminti maisto patiekalus, laikantis dienos valgiaraščio ir patvirtintų gaminių technologijų; dalinant maistą, užtikrinti maisto dienos tinkamą davinį ir kaloringumą; užtikrinti virtuvės švarą, dezinfekciją. Dezinfekavimo ir plovimo priemones laikyti markiruotoje taroje, specialiai skirtoje vietoje; naudoti elektrinius įrengimus – mėsmalę, virdulį, šaldymo kameras, plytą ir kt.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.