Virėjo pareigoms priimamas dirbti asmuo, ne jaunesnis, kaip 18 metų, turintis virėjo kvalifikaciją, nustatyta tvarka pasitikrinęs sveikatą bei išklausęs higienos įgūdžių kursą, susipažinęs su geros higienos praktikos taisyklėmis viešojo maitinimo įmonėms. Virėjas turi mokėti, žinoti ir išmanyti: 1. norminius ir teisinius maisto gamybos technologijos aktus; 2. gaminių konstrukciją ir produktų sudėtį; 3. pagrindinius technologijos įrengimus ir jų darbo principus; 4. žaliavų, medžiagų, paruoštos produkcijos technologinius reikalavimus; 5. technologinius procesus ir gamybos režimus. Virėjo funkcijos:
1. tiksliai pagal svorį priimti iš sandėlio ir panaudoti produktus;
2. maistą gaminti griežtai laikantis Geros higienos praktikos taisyklių reikalavimų, ikimokyklinių įstaigų higienos normų ir taisyklių, vadovaujantis patiekalo receptūros technologinėmis kortelėmis;
3. užtikrinti, kad į grupes išduodamas maistas būtų reikiamos temperatūros, atitiktų nustatytas svorio normas;
4. užtikrinti, kad maistas į grupes būtų išduodamas griežtai laikantis nustatyto grafiko;
5. markiruoti ir prižiūrėti virtuvės inventoriaus, įrengimų, indų švarą, tvarką, saugumą;
6. esant reikalui vykdyti visus pagalbinius darbus, būtinus normaliam virtuvės darbui užtikrinti;
7. atsakingai pildyti reikiamus savikontrolės žurnalus.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.