Pareigybės paskirtis: tinkamai organizuoti valgyklos darbą. Virėjas atlieka šias funkcijas:
1. organizuoja ir atsako už mokykloje organizuojamą gamybinę ir prekybinę veiklą, apimančią maisto produktų priėmimą ir laikymą, gamybą, pardavimą ir jo vartojimo organizavimą;
2. atsako už virtuvės, maisto išdavimo, pagalbinių patalpų, įrangos, indų, inventoriaus, įrankių atitikimą higienos normoms ir savalaikį jų atnaujinimą, saugos darbe, priešgaisrinės apsaugos ir kitų maitinimo įmonei keliamų reikalavimų laikymąsi;
3. rūpinasi savalaikiu virtuvės ir valgyklos bei pagalbinių patalpų valymu pagal saugos darbe, priešgaisrinės saugos ir higienos reikalavimus, rūpinasi įrenginių techniniu stoviu, informuoja apie gedimus ūkvedį;
4. atsako už tai, kad patalpos, įrengimai, indai ir įrankiai būtų plaunami ir dezinfekuojami tik specialiomis leistinomis medžiagomis ir priemonėmis;
5. užsako prekes, rūpinasi jų priėmimu, laikymu, sandėliavimu, išdavimu, rūpinasi savalaike deratizacija ir dezinfekcija;
6. užtikrina, kad gamyboje būtų naudojamos tik žaliavos ir maisto prekės bei maisto priedai, atitinkantys jų kokybę reglamentuojančių dokumentų reikalavimus;
7. pildo maisto patikrinimo kontrolinį žurnalą;
8. pildo geros higienos praktikos viešojo maitinimo įmonėse žurnalus; 9. priima kokybiškus ir reikiamo svorio produktus iš tiekėjų;
10. užtikrina švarą ir tvarką valgykloje, virtuvėje, pagalbinėse patalpose;
11. rūpinasi maisto kokybės ir jų derinių parinkimu;
12. laikosi valgyklos patalpose esančio inventoriaus ir įrengimų eksploatavimo taisyklių;
13. vykdo kitus mokyklos administracijos teisėtus nurodymus.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.