Virėjas atlieka šias funkcijas: 1. patiekalų, kulinarinių gaminių paruošimui naudoja tik tuos maisto produktus ir žaliavas, kurie atitinka jų kokybę reglamentuojančių dokumentų reikalavimus;
2. nenaudoja maisto produktų su pasibaigusiu galiojimo terminu;
3. produktus ir žaliavas neša tvarkingoje taroje, jos neperkraunant; 4. pjausto žalius, virtus produktus ant lentelių, kurios turi būti atitinkamai sužymėtos;
5. produktus laiko šaldytuvuose, kurie turi būti švarūs ir laiku atitirpdyti nuo sniego dangos; 6. planuoja valgiaraščius, ruošia maisto produktus ir gamina patiekalus; 7. planuoja pagalbinių virtuvės darbininkų darbus, prižiūri ir koordinuoja šių darbų atlikimą; 8. tikrina maisto kokybę;
9. sveria, matuoja ir maišo ingredientus, vadovaujantis receptais ir asmeniniu suvokimu; 10. nustato tinkamą naudojamų orkaičių, keptuvių, kepimo krosnelių ir kitos maisto gaminimo įrangos temperatūrą; 11. prižiūri, kad maisto produktų šaldytuvai nebūtų paliekami atidaryti; 12. naudoja, valo ir prižiūri virtuvės įrangą ir darbo vietą.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.