Vyriausiasis virėjas turi žinoti ir mokėti:
materialinės atsakomybės pagrindus; darbo apskaitos ir kalkuliacijos taisykles;
įrengimų, virtuvės inventoriaus, indų, taros paskirtį, jų priežiūros ir naudojimo taisykles;
įvairių maisto gaminimo įrengimų racionalų ir saugų darbo režimą; patiekalų ir kulinarinių gaminių ruošimo technologiją, valgiaraščio sudarymo taisykles;
pagrindines žaliavas, jų paskirtį, sudėjimo tvarką, santykį bei normas; įvairių maisto produktų ir pusgaminių šiluminio paruošimo būdus;
šiluminio maisto produktų apdorojimo (virimo, kepimo, troškinimo) trukmę ir temperatūrą;
paruoštos produkcijos išeigas, gaminių virimo bei kepimo metu sumažėjimo procentus;
pusgaminių ir paruoštos produkcijos laikymo bei realizavimo sąlygas; pusgaminių iš faršo asortimentą ir paruošimo būdus;
košių virimo taisykles;
patiekalų iš koncentratų paruošimo taisykles;
dietinės mitybos pagrindus, dietinių patiekalų ruošimo technologiją; kulinarijos žaliavų savybes, žaliavų ir pusgaminių kokybės rodiklius; kulinarijos gaminių puošimo technologiją;
valgiaraščio sudarymo taisykles;
pirmines gaisro gesinimo priemones, jų veikimo principus, panaudojimo galimybes;
darbo vietos darbuotojo saugos ir sveikatos instrukciją, apsaugos nuo elektros reikalavimus; sudaryti maisto prekių ir žaliavų paskyrą-užsakymą;
teisingai įforminti maisto prekių ir žaliavų priėmimo dokumentus; naudotis darbo įrankiais;
dirbti su valgyklos įrengimais;
dirbti su kasos aparatu;
suteikti pirmąją medicinos pagalbą įvykus nelaimingam atsitikimui darbe.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.