Virėjas atlieka šias funkcijas:
1. laiku pagamina geros kokybės maistą, priima iš sandėlio produktus;
2. atsako už virtuvės ir pagalbinių patalpų švarą, virtuvės inventoriaus sanitarinę būklę; 3. atsako už priimtų produktų tinkamą saugojimą ir panaudojimą, virtuvės inventoriaus sanitarinę būklę;
4. gamina maistą pagal pateiktą valgiaraštį, paruoštas technologines korteles ir maisto gamybos reikalavimus;
5. laikosi asmens higienos, dėvi tinkamus, švarius darbo drabužius, dengiančius asmeninius drabužius, galvos apdangalą, dengiantį plaukus ir avalynę. Darbo drabužiai neturi siekti grindų;
6. turi būti susipažinęs su rankų plovimo taisyklėmis ir pastoviai jų laikosi;
7. prieš pradedant darbą kruopščiai nusiplauna rankas, laikantis rankų plovimo instrukcijos; 8. nuolat pildo žurnaluose maisto šiluminio apdorojimo (paruošimo), laikymo temperatūrą;
9. visus įrengimus ir paviršius, kurie tiesiogiai lietėsi su maistu, pabaigus darbą, švariai išvalo, reikalui esant dezinfekuoja dezinfekavimo priemonėmis, kurios naudojamos pagal paskirtį, gamintojo nurodytomis sąlygomis. Nuolat laikosi patalpų tvarkymo plano;
10. prižiūri maisto sandėlio švarą ir tvarką;
11. vykdo valgyklos vedėjo nurodymus sanitarijos ir higienos klausimais. 12. sergančiam su maisto tvarkymu susijusiam darbuotojui, draudžiama dirbti maisto tvarkymo vietose. 13. reikalui esant, vaduoja neatvykusį į darbą kito Kautech skyriaus virėją suderinus su direktoriaus pavaduotoju infrastruktūrai arba valgyklos vedėju. 14. nesant tiesioginio darbo (vasaros ar mokinių atostogų metu), atlieka kitus reikalingus ūkio darbus, pagal savo kompetenciją, bei vykdo direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai arba valgyklos vedėjo vienkartinius teisėtus nurodymus.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.