Virėjas turi mokėti ir išmanyti: 1. virtuvės darbo organizavimą; 2. įrengimų, virtuvės inventoriaus, indų, taros paskirtį, jų priežiūros ir naudojimo taisykles; 3. įvairių maisto gaminimo įrengimų racionalų ir saugų darbo režimą; 4. patiekalų ir kulinarinių gaminių ruošimo technologiją; 5. įvairių maisto produktų ir pusgaminių šiluminio paruošimo būdus; 6. pagrindines žaliavas, jų paskirtį, sudėjimo tvarką, santykį bei normas; 7. šiluminio maisto produktų apdorojimo (virimo, kepimo) trukmę ir temperatūrą; 8. paruoštos produkcijos išeigas, gaminių virimo bei kepimo metu sumažėjimo procentus; 9. pusgaminių ir paruoštos produkcijos laikymo bei realizavimo sąlygas; 10. kulinarijos žaliavų savybes, žaliavų ir pusgaminių kokybės rodiklius; 11. kulinarijos gaminių puošimo technologiją; 12. gimnazijos organizacinę struktūrą; 13. darbuotojų saugos ir sveikatos, gaisrinės saugos, apsaugos nuo elektros, higienos reikalavimus.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.