- užsako ir priima maisto produktus;
- pagal valgiaraštį išduoda maisto produktus iš sandėlio;
- veda gaunamų ir išduodamų maisto produktų apskaitą ir atsiskaito su buhalterija;
- ruošia maistą pagal technologinius reikalavimus ir sudarytą valgiaraštį;
- užtikrina gerą patiekalų ruošimo kokybę, laikantis technologinių reikalavimų;
- kontroliuoja maisto atidavimą vartotojams pagal nustatytas maitinimo normas ir maisto atidavimo grafiką;
- kontroliuoja virtuvės išleidžiamos produkcijos gamybą, žaliavų ir maisto produktų, prieskonių naudojimą, technologijos ir sanitarijos normų laikymosi;
- matuoja temperatūrą šaldytuvuose, esančiuose virtuvėje ir sandėlyje, ir registruoja žurnale;
- užtikrina produktų, prekių ir inventoriaus saugą pagal higienos-sanitarijos reikalavimus;
- paskirsto darbus virtuvės darbuotojams ir kontroliuoja šių darbų atlikimo kokybę;
- kontroliuoja, kad virtuvės darbuotojai laikytųsi, sanitarijos-higienos normų, saugos ir sveikatos darbe, priešgaisrinės saugos ir eksploatacinių (gamintojų) instrukcijų reikalavimų;
- diegia Geros higienos praktikos (GHP) taisykles;
- žino materialinės atsakomybės pagrindus;
- žino darbo apskaitos ir kalkuliacijos taisykles;
- užtikrina, kad patiekalai būtų paruošti laiku ir mokiniai būtų maitinami pagal patvirtintą tvarkaraštį;
- sudaro perspektyvinius ir dienos valgiaraščius ir teikia juos tvirtinti direktoriui;
- teikia siūlymus administracijos darbuotojams dėl virtuvės darbo pagerinimo ir kt.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.