Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas: planuoja ir organizuoja virtuvės darbą, organizuoja maisto patiekalų pagal maisto apskaitos valgiaraštį gamybą; kontroliuoja virtuvės išleidžiamos produkcijos gamybą, žaliavų ir maisto produktų, technologijų ir sanitarijos normų laikymąsi; rūpinasi produktų, prekių ir inventoriaus kokybe pagal higienos, sanitarijos reikalavimus; kontroliuoja, kad būtų tinkamai atliktas pirminis maisto žaliavų paruošimas; užtikrina saugų inventoriaus eksploatavimą; taiko savo darbe RVASVT kontrolės taisykles organizuojant vaikų maitinimą, pildo reikiamus dokumentus; dėvi tvarkingą, higienos reikalavimus atitinkančią aprangą; garantuoja, kad patiekalai būtų geros kokybės, paruošti laikantis technologinių reikalavimų; garantuoja maisto atidavimą vartotojams pagal nustatytas maitinimo normas, gaminio šiluminio apdorojimo ir išdavimo temperatūrinį režimą, laikantis maisto atidavimo grafiko; rūpinasi darbo metu savo saugumu, sveikata ir sveikatos pasitikrinimu; laiku išklauso privalomus kursus; laikosi darbo etikos ir kt.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.