- Organizuoti vaikų maitinimą ikimokyklinio ugdymo įstaigose;
- Sudaryti perspektyvinius valgiaraščius;
- Sudaryti kasdienius valgiaraščius, atsižvelgiant į perspektyvinio meniu planą;
- Parengti kiekvieno patiekalo technologines korteles, kuriose nurodoma į patiekalą įeinančių produktų masė brutto ir neto, patiekalo išeiga, maistinė ir energetinė vertė;
- Tikrinti patiekalų, ruošiamų pagal valgiaraštį, kokybę;
- Kontroliuoti maisto produktų kokybę;
- Neleisti realizuoti nekokybiškų maisto produktų bei patiekalų;
- Koreguoti mitybos racioną pagal gydytojų nurodymus;
- Sukurti ir įdiegti į praktiką naujas dietinių patiekalų receptūras ir technologijas;
- Tvarkyti dokumentaciją, nustatyta tvarka teikti statistines ir kitas privalomas atskaitomybės žinias;
- Dalyvauti vaikų sveikos gyvensenos ugdyme.