5. 1. atlieka pirminį žaliavų (daržovių, vaisių, žuvies, mėsos, kiaušinių) apdorojimą. Užtikrina tinkamą daržovių paruošimą maisto gamybai;
5. 2. atlieka pagalbines patiekalų ruošimo operacijas;
5. 3. prižiūri inventorių vadovaujantis Geros higienos praktikos taisyklėmis ir Lietuvos higienos normų reikalavimais;
5. 4. kiekvieną darbo dieną rūpinasi priskirtų patalpų tvarka, švara, vėdinimu;
5. 5. valo virtuvės, maisto sandėlių patalpas pagal patalpų plovimo ir dezinfekavimo priemonių programą, pildo valymo darbų žurnalą;
5. 6. plauna virtuvės puodus, dubenius, keptuves ir kitą maisto gaminimo įrangą, įrankius rankiniu būdu;
5. 7. padeda virėjams užkelti ant viryklės ir nukelti nuo jos puodus;
5. 8. kiekvieną darbo dieną išneša šiukšles iš šiukšliadėžių;
5. 9. ne rečiau kaip du kartus metuose nuvalo langų stiklus ir nuplauna jų rėmus;
5. 10. vykdo darbus, kuriuos nurodo virėjai, vyr. virėjas;
5. 11. užtikrina savo darbo drabužių švarą ir tvarką;
5. 12. užtikrina turimų darbo priemonių bei buitinės technikos priežiūrą ir apsaugą;
5. 13. valymo priemones ir dezinfektantus laiko saugiai, jiems skirtoje taroje, atskirai nuo maisto produktų, valymo priemones naudoja pagal paskirtį;
5. 14. nustačius ar įtarus užkrečiamos ligos atvejį ar protrūkį, valo, dezinfekuoja patalpas, inventorių pagal specialistų, vykdančių užkrečiamųjų ligų epidemiologinę priežiūrą ir kontrolę, nurodymus;
5. 15. ligos ir atostogų laikotarpiu vaduoja kitą darbuotoją, vykdydamas funkcijas atitinkančias jo turimą kvalifikaciją, neviršijant nustatyto darbo laiko. 6. Vykdo kitus su lopšelio-darželio funkcijomis susijusius nenuolatinio pobūdžio lopšelio-darželio direktoriaus pavedimus ir užduotis, tam, kad būtų pasiekti lopšelio-darželio strateginiai tikslai.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.