Virėjo pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
1. gamina maisto patiekalus, laikantis dienos valgiaraščio ir patvirtintų gaminių technologijų, priima iš sandėlio produktus, pasirašo valgiaraštyje;
2. atsako už priimtų produktų tinkamą saugojimą ir panaudojimą, virtuvės inventoriaus sanitarinę būklę;
3. nuosekliai laikosi maisto tvarkymo procesų etapų, kad būtų išvengta žaliavų ir gatavos produkcijos susilietimo bei kryžminio užteršimo;
4. dalinant maistą, užtikrina maisto dienos tinkamą davinį, kaloringumą ir temperatūrą;
5. nuolat pildo žurnaluose maisto šiluminio apdorojimo (paruošimo), laikymo temperatūrą;
6. kontroliuoja technologinę drausmę ir teisingą įrengimų eksploatavimą;
7. laikosi asmens higienos, dėvi tinkamus, švarius darbo drabužius, dengiančius asmeninius drabužius, galvos apdangalą, dengiantį plaukus, ir avalynę.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.