10. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
10. 1. pagal teisės aktuose nustatytus reikalavimus organizuoja racionalią, specialią ir dietinę Centro klientų mitybą, atsižvelgiant į jų amžių, sveikatą, medicinos darbuotojų rekomendacijas, koreguoja klientų mitybos racioną pagal gydančio gydytojo paskirtą dietą;
10. 2. savo funkcijoms atlikti naudoja centralizuotą kompiuterinę maitinimo apskaitos programą “VALGA”;
10. 3. sudaro kasdieninius, perpektyvinius, individualius valgiaraščius, atsižvelgdamas į paslaugų gavėjų tarybos teiktus pasiūlymus;
10. 4. užtikrina, kad maisto davinio maistinę bei energetinę vertė atitiktų reikalavimus;
10. 5. visiems gaminamiems patiekalams parengia maisto gamybos receptūrų bei technologijos aprašus (korteles); 10. 6. veda maisto produktų apskaitą sandėlyje;
10. 7. tikrina valgiaraštyje nurodytų patiekalų ruošimą pagal gamybos receptūras bei technologijos aprašus, pagamintų patiekalų kokybę degustuojant. Neleidžia realizuoti nekokybiškų maisto produktų bei patiekalų;
10. 8. kontroliuoja, kaip patiekiamas maistas klientams ir/ar vykdomi higienos reikalavimai;
10. 9. bendradararbiauja su Centro darbuotojais, sprendžiant klientams kylančias mitybos problemas;
10. 10. nuolat tikrina maisto paruošimo ir maitinimo patalpų higienos būklę, saugaus darbo reikalavimų vykdymą;
10. 11. apsinuodijimų maistu atveju imasi visų reikiamų priemonių ir taiko epidemiologinio židinio tyrimo metodiką;
10. 12. centralizuotos kompiuterinės maitinimo programos pagalba parengia visus būtinus atskaitomybės dokumentus;
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.