užtikrina, kad maisto bloko patalpos būtų nuolat valomos ir plaunamos (švarios) Sveikatos apsaugos ministerijos aprobuotais plovikliais, o kartą per mėnesį dezinfekuojamos higienos normose nurodytais dezinfekavimo skiediniais; pasirūpina, kad plovimo ir dezinfekavimo priemonės būtų laikomos atskirai nuo maisto produktų, uždaroje taroje, rakinamoje spintoje;
8. 2. nelaiko vienoje lentynoje, ant to paties padėklo, neatskirtoje pertvara šaldymo sekcijoje kartu:
8. 2. 1. nefasuotų, greit gendančių maisto produktų ir vaisių, daržovių, kiaušinių;
8. 2. 2. produktų, turinčių specifinį aštrų kvapą ir kitų maisto produktų;
8. 2. 3. paruoštų vartojimui nefasuotų maisto produktų ir žalių maisto produktų;
8. 2. 4. žalios mėsos, žuvies, pieno produktų, duonos ir pyrago gaminių;
8. 3. negamina patiekalų iš maisto produktų ir pusfabrikačių, kurių naudojimo laikas yra pasibaigęs, kurie turi gedimo požymių;
8. 4. nenaudoja pakartotinai jau naudotų maisto produktų ir gėrimų (sulčių) liekanų, nemaišo jų su šviežiais produktais;
8. 5. savavališkai nekeičia patiekalų receptūros, nemažina porcijų, maisto produktų prieskonius naudoja tik pagal paskirtį ir tik nustatytomis dozėmis; pavojingus maisto produktus (ekstraktus, esencijas ir kt. ) laiko uždaroje taroje su jų pavadinimais ir rakinamoje spintoje;
8. 6. atlieka paruoštų maisto produktų degustaciją (jei tai nepavesta atlikti kitiems); tikrina, ar į maisto produktus nepateko svetimkūnių;
8. 7. maisto produktus paruošia laiku, pagal tvarkaraštį;
8. 8. patiekalus patiekia švariuose induose;
8. 9. pasirūpina, kad maisto paruošimo patalpose ir maisto sandėliuose būtų taikomos saugos priemonės nuo graužikų ir parazitų;
8. 10. vykdo kitus mokyklos administracijos teisėtus nurodymus
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.