Atlieka maisto produktų laboratorinių tyrimų duomenų vertinimą, užtikrina pateiktos išvados atitikimą teisės aktų reikalavimams; atlieka mokslinės informacijos maisto produktų srityje analizę bei maisto rinkos tyrimų, aktualių rizikos vertinimui, duomenų analizę; rengia nuomones ir aiškinimus dėl maisto produktų ir jų žaliavų mėginių, kuriems rengiamos laboratorinių tyrimų rezultatų vertinimo išvados; atlieka zoonozių ir jų sukėlėjų epidemiologinę analizę; rengia arba dalyvauja rengiant rizikos vertinimo maisto srityje metodikas; pagal kompetenciją rengia aktualią visuomenei informaciją maisto saugos ir rizikos vertinimo klausimais; kaupia, sistemina maisto rizikos vertinimui aktualią informaciją, norminius dokumentus, susijusius su maisto produktų vertinimu bei maisto produktų duomenis; atlieka rizikos vertinimą maisto, zoonozių srityse, medžiagų maisto produktuose poveikio sveikatai vertinimą; pagal kompetenciją teikia mokslinę ir techninę pagalbą maisto saugos klausimais, dalyvauja mokslinėse konferencijose, seminaruose rizikos vertinimo klausimais.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.