Pagal parengtą ir patvirtintą valgiaraštį gamina maistą ir yra atsakingas už maisto paruošimo kokybę, patiekiamas normas, maisto produktų gautų iš sandėlio, esančių maitinimo bloke, saugumą; gamina maistą laikantis geros higienos praktikos taisyklių reikalavimais, technologinėmis kortelėmis, galiojančiomis ikimokyklinių įstaigų higienos normomis ir taisyklėmis; išduoda pagamintus maisto patiekalus į grupes (auklėtojų padėjėjams) nustatytu laiku, reikiamos temperatūros; tvarko ir prižiūri virtuvės ir pagalbinių patalpų sanitarinę-higieninę būklę, laikosi darbo saugos instrukcijų, priešgaisrinės saugos taisyklių, darbo tvarkos taisyklių, asmens higienos taisyklių.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.