Išmanyti Lietuvos Respublikos įstatymus, Vyriausybės nutarimus, Sveikatos apsaugos ministerijos ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius sanitarinius-higieninius, sveikatos saugos reikalavimus; sanitarinius-higieninius reikalavimus, pirmosios medicininės pagalbos suteikimo būdus, atskirų maisto produktų poveikį žmogaus organizmui, kaip tinkamai derinti maisto produktus; mokėti rengti dokumentus pagal dokumentų rengimo taisykles; sugebėti savarankiškai organizuoti darbą; mokėti dirbti šiomis kompiuterinėmis programomis: MS „Word“, „Excel“, , , Internet Explorer“. Pagrindinės funkcijos: kontroliuoja lopšelio-darželio maitinimo organizavimą, patalpų ir aplinkos sanitarinę būklę, vaiko sveikatos apsaugą; kasdien sudaro valgiaraštį; ruošia technologines korteles ir receptūrą; kontroliuoja, kad virtuvėje maistas būtų paruoštas pagal technologines korteles ir sudarytą valgiaraštį; registruoja vaikų lankomumą; kontroliuoja gaunamų maisto produktų kokybę ir laikymą, prižiūri, kad būtų laikomasi produktų realizavimo terminų; rūpinasi pirmosios pagalbos vaistinėlių atnaujinimu; tvarko atitinkamą medicininę dokumentaciją; darbuotojams ar vaikams suteikia pirmąją medicinos pagalbą; organizuoja savalaikius higienos ir pirmosios pagalbos mokymus; kontroliuoja, kad visi darbuotojai laiku pasitikrintų sveikatą; veda įstaigoje pageidaujančių maitintis darbuotojų atsiskaitymo apskaitą; rengia ir įgyvendina sveikatos, higienos ir maitinimo organizavimo ir priežiūros tvarkas; vykdo su direktoriaus paskirtais atsakingais asmenimis kasmetinį Geros higienos praktikos taisyklių (GHPT) įstaigos vidaus auditą, dalyvauja sveikatinimo renginiuose.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.