1. Atlieka mokslinės informacijos maisto produktų srityje analizę bei maisto rinkos tyrimų, aktualių rizikos vertinimui, duomenų analizę;
2. Analizuoja maisto produktų tyrimų duomenis;
3. Atlieka maisto produktų laboratorinių tyrimų duomenų vertinimą ir atsako už pateiktos išvados atitikimą teisės aktų reikalavimams;
4. Atlieka zoonozių ir jų sukėlėjų epidemiologinę analizę;
5. Rengia arba dalyvauja rengiant rizikos vertinimo maisto srityje metodikas, teisės aktų Skyriaus kompetencijos srityse projektus, Skyriaus veiklos planus ir ataskaitas; nacionalinius ir tarptautinius projektus maisto rizikos vertinimo klausimais, dalyvauja juos įgyvendinant;
6. Pagal kompetenciją rengia aktualią visuomenei informaciją maisto rizikos vertinimo klausimais;
7. Kaupia, sistemina maisto rizikos vertinimui aktualią informaciją, norminius dokumentus, susijusius su maisto produktų vertinimu bei maisto produktų duomenis; 8. Atlieka maisto rizikos vertinimą;
9. Pagal kompetenciją dalyvauja mokslinėse konferencijose, seminaruose rizikos vertinimo klausimais, skaito pranešimus;
10. Nuolat kelia savo kvalifikaciją dalyvaudamas mokymuose bei stažuotėse užsienyje;
11. Pagal kompetenciją dalyvauja Europos Sąjungos institucijų ir agentūrų komitetų ir darbo grupių veikloje;
12. Pagal kompetenciją atstovauja Skyriui maisto rizikos vertinimo klausimais;
13. Teikia siūlymus Skyriaus vedėjui dėl Skyriaus veiklos gerinimo;
14. pagal kompetenciją teikia Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai mokslinę ir techninę pagalbą maisto saugos klausimais;
15. Pagal kompetenciją vykdo kitus, Skyriaus vedėjo nurodymus, susijusius su Skyriaus funkcijomis, nenuolatinio pobūdžio pavedimus, neprieštaraujančius Lietuvos Respublikos įstatymams ir kitiems teisės aktams.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.