-organizuoja ir atsako už progimnazijoje organizuojamą gamybinę ir prekybinę veiklą, apimančią maisto produktų priėmimą ir laikymą, gamybą, pardavimą ir jo vartojimo organizavimą; - atsako už virtuvės, maisto išdavimo, pagalbinių patalpų, įrangos, indų, inventoriaus, įrankių atitikimą higienos normoms ir savalaikį jų atnaujinimą, saugos darbe, priešgaisrinės apsaugos ir kitų maitinimo ir maisto gaminimo patalpai keliamų reikalavimų laikymąsi; - rūpinasi savalaikiu virtuvės ir valgyklos bei pagalbinių patalpų valymu ir remontu pagal saugos darbe, priešgaisrinės saugos ir higienos reikalavimus, rūpinasi įrenginių techniniu stoviu, informuoja apie gedimus progimnazijos direktorių ar darbų vadovą; - atsako už tai, kad patalpos, įrengimai, indai ir įrankiai būtų plaunami ir dezinfekuojami tik specialiomis leistinomis medžiagomis ir priemonėmis; - užsako prekes, rūpinasi jų priėmimu, laikymu, sandėliavimu, išdavimu, rūpinasi savalaike deratizacija ir dezinfekcija; - užtikrina, kad gamyboje būtų naudojamos tik žaliavos ir maisto prekės bei maisto priedai, atitinkantys jų kokybę reglamentuojančių dokumentų reikalavimus; - pildo maisto patikrinimo kontrolinį žurnalą; - pildo geros higienos praktikos viešojo maitinimo įmonėse žurnalus; - priima kokybiškus ir reikiamo svorio produktus iš maisto sandėlio; - užtikrina švarą ir tvarką valgykloje, virtuvėje, sandėliuose ir pagalbinėse patalpose; - vadovauja virėjams, gaminant ir išduodant maistą; - reikalauja, kad visi virtuvėje dirbantys darbuotojai laikytųsi sanitarinių higieninių; priešgaisrinės ir darbuotojų saugos reikalavimų; - rūpinasi maisto kokybės ir jų derinių parinkimu; - laikosi valgyklos patalpose esančio inventoriaus ir įrengimų eksploatavimo taisyklių;
- aptarnauja bendruomenės narius, paskaičiuoja pirkinio vertę, atsiskaito su pirkėjais;
- paskaičiuoja pajamas ir nustatyta tvarka atiduoda į progimnazijos kasą pagal išrašytus kasos dokumentus.