- Valgiaraščių sudarymas ir pagaminto maisto kokybės užtikrinimas;
- Paciento ar kliento maistinių medžiagų poreikių nustatymas, maitinimosi priežiūros rengimas, įskaitant dietos koregavimą ir adaptavimą bei mitybos palaikymą, planą ir valgiaraštį;
- Dietos koregavimo ir adaptavimo efektyvumo analizavimas ir vertinimas, maitinimosi priežiūros plano koregavimas, teisingos gyvensenos ir tinkamų maitinimosi įgūdžių ugdymas;
- Sveikatos tausojimo mokymo organizavimas bei įgyvendinimas, bendravimas ir bendradarbiavimas su klientais/pacientais bei jų šeimos nariais;
- Maisto sudėties ir energinės vertės, maisto kokybės, pagal juslinius ir laboratorinės kontrolės rodiklius, vertinimas;
- Pagrindinių gyvybinių funkcijų sutrikimų požymių vertinimas, neatidėliotiną pagalbos, gyvybei pavojingų būklių bei traumų atvejais, suteikimas.
Kontaktai nėra rodomi ir skelbimas nerodomas sąrašuose, kadangi skelbimas neaktyvuotas.